Methodologieën voor CO2 gericht op algen

Met een haalbaarheidsstudie wordt gekeken naar de potentie die RDP Development kan genereren bij het werken met algen in het land Mexico en/of op eilanden Aruba en Bonaire.

Door de hoger wordende temperaturen van de oceaan is een sterke toename van groei te verwachten van het zogenaamde Sargassum. Dat leidt tot wat de mensen ervaren als overlast op de stranden. Boven water opruimen om het water nabij de stranden helder te houden leidt tot rotting. Daardoor ontstaat methaangas . Uit onderzoeken blijkt dat door activiteiten daar wat aan gedaan kan worden.

Een gerede en erkende manier van bepalen hoeveel bijdrage wordt geleverd aan broeikasgas-reductie door een activiteit, wordt vastgelegd in een methodologie. Hiervan is RDP Development al sinds ontstaan ervan bekend, terug naar 2006. Deze ervaring kan ervoor zorgen dat, gekoppeld aan activiteiten die worden ontplooid om een impact op milieu- verbetering te realiseren, een wereldwijde erkenning kan worden gevonden in hoe die impact wordt gemeten en mogelijkerwijs kan worden verzilverd.

Zo is in de afgelopen jaren kennis opgebouwd die leidt tot het helpen bij ontwikkelen van projecten die Sargassum, de woekerende problematiek voor eilandstaatjes, van waarde kan voorzien bij het veranderen van de methode tot oplossen die gangbaar zijn in dergelijke gebieden. Dat is namelijk uit de zee halen en op een hoop (gangbaar een stortplaats) te dumpen. Daar verrot het product dat bijdraagt aan uitstoot van methaangas, een reeds 35 keer zo sterk broeikasgas als CO2.

Meerdere klanten van RDP zijn reeds geïnteresseerd in gebruikmaking van de methodologieën. Een interessante groei van RDP die, ook al zijn vele andere academische instellingen ermee bekend, de toegevoegde waarde biedt aan private , maar ook publieke organisaties om waarde te vinden bij intenties tot vermindering van milieu-impact.

%d